Τι είναι συντήρηση ιστοσελίδας και γιατί είναι απαραίτητη

Περιεχόμενα
Τι είναι συντήρηση ιστοσελίδας και γιατί είναι απαραίτητη
H συντήρηση ιστοσελίδας είναι απαραίτητη καθώς εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια της ιστοσελίδας σας

Τι είναι συντήρηση ιστοσελίδας

H συντήρηση μιας ιστοσελίδας προσφέρει την ηρεμία και την σιγουριά μιας επιχείρησης έχοντας ολοκληρωμένη και διαρκή υποστήριξη της ιστοσελίδας της από επαγγελματία.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει συχνές ενημερώσεις των πρόσθετων (plugins) διασφαλίζοντας ότι η ιστοσελίδα σας παραμένει ασφαλής, λειτουργική και συμβατή με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Καλύπτει επίσης εργασίες όπως διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας, παρακολούθηση ασφάλειας και βελτιστοποίηση απόδοσης, μειώνοντας τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, απώλεια δεδομένων και παραβιάσεις ασφάλειας.

Με την επαγγελματική συντήρηση της σελίδα σας, μπορείτε να εστιάσετε στην ανάπτυξη της παρουσίας σας στο διαδίκτυο καθώς μια ομάδα ειδικών φροντίζει για τις τεχνικές πτυχές, διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας θα προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη, θα παραμένει ενημερωμένος και θα συνεχίζει να εκπληρώνει αποτελεσματικά τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Τα οφέλη της υπηρεσίας συντήρησης

Ασφάλεια ιστοσελίδας:
Οι ιστοσελίδες είναι στόχοι για κυβερνοεπιθέσεις. Η υπηρεσία συντήρησης περιλαμβάνει συχνές ενημερώσεις ασφαλείας και παρακολούθηση, μειώνοντας τον κίνδυνο εισβολών, παραβιάσεων δεδομένων και μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό.

Αδιάλειπτη λειτουργία και αξιοπιστία:
Οι υπηρεσίες συντήρησης διασφαλίζουν τη σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία της ιστοσελίδας σας. Αυτό περιλαμβάνει παρακολούθηση για κατεστραμμένους συνδέσμους, διόρθωση σφαλμάτων και αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης, τα οποία βελτιώνουν συλλογικά την εμπειρία του χρήστη και αποτρέπουν πιθανούς χρόνους διακοπής λειτουργίας.

Συμβατότητα:
Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις ιστοσελίδες WordPress και τα πρόσθετα (plugins). Οι ενέργειες της συντήρησης διατηρούν ενημερωμένη την ιστοσελίδα σας, διασφαλίζοντας ότι λειτουργούν ομαλά.

Βελτιστοποίηση απόδοσης:
Με την συντήρηση της ιστοσελίδας σας βελτιώνεται η ταχύτητα και η απόδοση του προσφέροντας στον χρήστη γρήγορη φόρτωση των σελίδων κάτι που ενισχύει την αφοσίωση των χρηστών και την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση:
H δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της ιστοσελίδα σας αποτελούν βασικό συστατικό για τη διατήρηση μιας αξιόπιστης και ασφαλούς παρουσίας στο διαδίκτυο. Τα συχνά προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να προστατεύσουν την ιστοσελίδα σας από ποικίλες πιθανές απειλές, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη online παρουσία σας και την ακεραιότητα των δεδομένων.

Κόστος-Αποτελεσματικότητα:
Η συντήρηση της ιστοσελίδας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Η προληπτική αντιμετώπιση των ζητημάτων είναι λιγότερο δαπανηρή από την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που μπορεί να προκύψει. Συνήθως οι ιστοσελίδες που χακάρονται ή έχουν προβλήματα συμβατότητας και δυσλειτουργούν, σπάνια επανέρχονται στην αρχική τους μορφή, κάτι που οδηγεί στην ανακατασκευή της.

Επαγγελματική υποστήριξη:
Με την συντήρηση της ιστοσελίδας, έχετε πρόσβαση σε υποστήριξη ειδικών. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να βασιστείτε σε μια ομάδα επαγγελματιών για την παροχή έγκυρων λύσεων.

Ηρεμία:
Το πιο σημαντικό το αφήνουμε τελευταίο. Η συντήρηση παρέχει ηρεμία στην επιχείρηση. Μπορείτε να εστιάσετε στις βασικές επιχειρηματικές σας δραστηριότητες γνωρίζοντας ότι οι ειδικοί φροντίζουν για την υγεία και τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σας.

Μπορώ να κάνω την συντήρηση της ιστοσελίδας μόνος μου;

Η συντήρηση ιστοσελίδας είναι κάτι απαραίτητο για την ασφαλή και υγιή κατάστασή της αλλά δεν είναι υποχρεωτική υπηρεσία. Εξετάστε εάν μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα με βασικές λειτουργίες συντήρησης αλλά είναι σημαντικό να σταθμίσετε τον χρόνο και την τεχνογνωσία που απαιτούνται έναντι της πιθανής εξοικονόμησης κόστους από τη μη εγγραφή σε μια υπηρεσία συντήρησης από επαγγελματία.

Αντίγραφα ασφαλείας:
Αγοράστε ένα αξιόπιστο πρόσθετο αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε περίπτωση απώλειας δεδομένων ή προβλημάτων. Επιπλέλον ενημερωθείτε από την εταιρία hosting για τις παροχές backup που προσφέρει στο πακέτο σας. Προτείνουμε να κάνετε δοκιμές έτσι ώστε όταν προκύψει ανάγκη ανάκτησης να είστε σε ετοιμότητα.

Ενημέρωση των προσθέτων (plugins):
Προχωρήστε στην αγορά και ανανέωση των συνδρομών των προσθέτων (plugin) που είναι ενεργά και σε λειτουργία στην ιστοσελίδα σας. Κάντε συχνό έλεγχο στον πίνακα ελέγχου του WordPress για αναβαθμίσεις του λογισμικού, του θέματος και των πρόσθετων (plugins). Κατόπιν προχωρήστε στην ενημέρωση τους, το κάθε πρόσθετο ξεχωριστά έτσι ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο για τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας.

Για να επιλύσετε ζητήματα ασυμβατότητας μεταξύ των προσθέτων (plugin), μπορείτε να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

  • Απενεργοποίηση και δοκιμή: Ξεκινήστε απενεργοποιώντας όλα τα πρόσθετα και στη συνέχεια ενεργοποιώντας τα ξανά ένα προς ένα, ελέγχοντας την ιστοσελίδα σας μετά από κάθε ενεργοποίηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις συγκεκριμένες προσθήκες που προκαλούν το πρόβλημα.
  • Έλεγχος Documentation πρόσθετου (plugin): Ελέγξτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή του πρόσθετου (plugin) για τις απαιτήσεις που χρειάζεται να έχετε στο σύστημα που προκύπτουν από την ανανέωση της νέας έκδοσης ή γνωστά προβλήματα με άλλά plugin.
  • Χρήση εναλλακτικών προσθέτων (plugin): Εάν δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα ασυμβατότητας μεταξύ δύο βασικών προσθέτων, εξετάστε το ενδεχόμενο να βρείτε εναλλακτικά πρόσθετα που εξυπηρετούν παρόμοιους σκοπούς αλλά λειτουργούν καλά μεταξύ τους.

Θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας σας προτού κάνετε σημαντικές αλλαγές.

Μέτρα ασφαλείας:
Εφαρμόστε βασικές πρακτικές ασφαλείας, όπως ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, προσθήκες ασφαλείας και τακτικές σαρώσεις για κακόβουλο λογισμικό.

Πακέτο συντήρησης από την WebSmile:

Στην WebSmile προσφέρουμε ιστοφιλοξενία και ετήσιο πακέτο συντήρησης, εξασφαλίζοντας την Ασφάλεια και Αδιάλειπτη Λειτουργία της ιστοσελίδας. Οι πελάτες μας από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας απολαμβάνουν την ηρεμία, ασφάλεια και την σιγουριά έχοντας γνώση ότι η ιστοσελίδα τους είναι στα καλύτερα χέρια.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι παραδίδοντας την ιστοσελίδα στον πελάτη μας που επέλεξε μαζί και ιστοφιλοξενία στους server μας, προσφέρουμε εντελώς δωρεάν για ένα χρόνο την υποστήριξη μας.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο συντήρησης της Websmile:

  • Ιστοφιλοξενία Hosting (semi dedicated) με 5GB disk space σε Full SSD δίσκους, 3GB RAM, 3CPU, SSL και απεριόριστο traffic.
  • Ενημερώσεις – αναβαθμίσεις: Έλεγχος και ενημέρωση των θεμάτων και τον εργαλείων για την σωστή και ασφαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.
  • Αντίγραφα ασφαλείας για επαναφορά της ιστοσελίδας σε περίπτωση σφάλματος ή επίθεσης (hacking).
  • Μηνιαίες αναφορές για τις ενέργειες που γίνονται καθώς και αναφορές επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας.

Η WebSmile συνεργάζεται και προμηθεύεται συνδρομητικά εργαλεία – plugins από αξιόπιστες εταιρείες του εξωτερικού (Elementor Pro – Crocoblock Suite – Astra Theme), όπου προσφέρουν μεγάλο εύρος λειτουργιών και δυνατοτήτων καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πελατών μας. Μαζί με το πακέτο ημερήσιο backup, η ιστοσελίδα σας είναι πάντα ασφαλής ό,τι κι αν συμβεί

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Ελάτε να απογειώσουμε μαζί την επιχείρησή σας
Η ομάδα της WebSmile είναι έτοιμη να σας προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.
Scroll to Top