Πόσο κοστίζει μια επαγγελματική ιστοσελίδα WordPress

Περιεχόμενα

Με τον όρο επαγγελματική ιστοσελίδα εννοούμε μία ιστοσελίδα που είναι καλά σχεδιασμένη, καλά συντηρημένη και έχει δημιουργηθεί με σκοπό την εκπροσώπηση μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού ή ενός ατόμου, με κομψό και αξιόπιστο τρόπο. Το κόστος μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας WordPress διαφέρει σε κάθε περίπτωση και αυτό εξαρτάται από το είδος της και τις ανάγκες που έχει κάθε επιχειρηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όσον αφορά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της ιστοσελίδας, το κόστος είναι εφάπαξ, και ακολουθεί η συντήρηση και η ανανέωση του χώρου φιλοξενίας μαζί με το domain, που γίνεται ανα έτος.

Σχεδιασμός – Ανάπτυξη ιστοσελίδας

Εφάπαξ έξοδα.

Η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας μιας ιστοσελίδας επηρεάζει σημαντικά το κόστος της. Μία βασική ιστοσελίδα εταιρικής παρουσίασης δεν μπορεί να έχει το ίδιο κόστος με μία ιστοσελίδα με custom λειτουργίες ή όπως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Διαφορετικές λειτουργίες και απαιτήσεις σε κάθε περίπτωση, όπου και λαμβάνετε γνώση από τον επαγγελματία από την πρώτη στιγμή στο στάδιο της προσφοράς.

Ειδη ιστοσελίδων:

  • Βασική ιστοσελίδα παρουσίασης (Business): Περιλαμβάνει έως 6 ενότητες, όπου, εκτός από την αρχική, υπάρχουν σελίδες, όπως η εταιρία, ποιοι είμαστε, οι υπηρεσίες, gallery και επικοινωνία.
  • Ιστοσελίδα με custom λειτουργίες (Custom): Περιλαμβάνει προσαρμοσμένες λειτουργίες και επεκτασιμότητα και απαιτείται η εξειδίκευση των προγραμματιστών και των σχεδιαστών.
  • Ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop): Η σελίδα περιλαμβάνει λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και έχει συγκεκριμένες λειτουργίες και παραμετροποιήσεις. Το Woo Commerce είναι μια δημοφιλής προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress και απαιτεί προσαρμογή για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Επίσης τα παραπάνω είδη μπορούν να λειτουργήσουν και συνδυαστικά εάν οι ανάγκες μιας επιχείρησης το επιβάλλουν, γεγονός που μπορεί να γίνει και στην πορεία των μελλοντικών αναβαθμίσεων. Μία ιστοσελίδα WordPress προσφέρει μεγάλο εύρος από plugins καλύπτοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ως παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε ότι μία σελίδα εταιρικής παρουσίασης, εφόσον ζητηθεί, μπορεί να δέχεται και πληρωμές από πελάτες ή να πουλάει προϊόντα επεκτείνοντας τις λειτουργίες της σε eShop.

Συντήρηση ιστοσελίδας / Hosting

Πάγια έξοδα που πληρώνονται ανά έτος.

O χώρος που θα φιλοξενηθεί η ιστοσελίδα (hosting), η αναβάθμιση του λογισμικού (WordPress), ο έλεγχος των θεμάτων (themes) και οι ενημερώσεις ασφαλείας των εργαλείων (plugin) είναι ένα πάγιο έξοδο που πρέπει να γνωρίζει ο πελάτης από την αρχή της συνεργασίας. Η συντήρηση εξάλλου θεωρείται από τις απαραίτητες παροχές που προσφέρει μία εταιρία ιστοσελίδων στους πελάτες της, καθώς με αυτή εξασφαλίζεται η απόδοση και ασφάλεια της ιστοσελίδας.

Το κόστος συντήρησης μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας WordPress εξαρτάται από το είδος της ιστοσελίδας (Business, Custom, eShop), την επεκτασιμότητα που έχει, καθώς και τα εργαλεία που έχουν ενσωματωθεί σε αυτή.

Η ανατομία μιας ιστοσελίδας WordPress λειτουργεί όπως ένας ζωντανός οργανισμός. Περιλαμβάνει το κυρίως λειτουργικό, τα θέματα (themes) καθώς και πρόσθετα – εργαλεία (plugins), όπου όλα αυτά συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Συνεπώς με την τακτική πραγματοποίηση ενημερώσεων διασφαλίζουμε καλύτερη απόδοση της ιστοσελίδας και την ασφάλειά της.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Ελάτε να απογειώσουμε μαζί την επιχείρησή σας
Η ομάδα της WebSmile είναι έτοιμη να σας προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.
Scroll to Top